VI MEDVERKA PÅ KIRUNA PRIDE 2024

RFSL

RFSL Luleå och norra Norrbottens län på Kirunafestivalen

Vi firar Kiruna Pride och vill såklart bjuda in alla er medlemmar till ett härligt firande. Under torsdag den 27 juni sker flera programpunkter där allt är kostnadsfritt att delta på. Det finns något för alla åldrar. Under fredag den 28 juni bjuder vi in till en härlig medlemsbrunch. Vi hoppas vi ses!

Kiruna Pride:
Torsdag 27 juni, fri entré hela dagen:
12.00 Invigning av Kirunafestivalen 2024
Öppningsceremoni för Kirunafestivalens! Livemusik med kören Sámi Goarra och tal av Sanna Inga Poromaa, andra vice ordförande i kommunstyrelsen, samt utdelning av Lina Hjorts Kulturstipendium 2023 och Hjalmar Nyströms Föreningsstipendium 2023. Dessutom utdelning av Kiruna Pride stipendiet ”Regnbågsripan”. | Plats: Viscariascenen

Direkt efter invigningen: Prideparad.
Delta i en glädjefylld och färgglad manifestation för mänskliga rättigheter, kärlek och ett inkluderande samhälle. Samling klockan 12.00. Avgång direkt efter Kirunafestivalens invigning. | Plats: Samling framför Viscariascenen

Direkt efter prideparaden:
Priderock! Kom och lyssna könsrock med ROSA BLEND. | Plats: Viscariascenen

Under Kiruna Pride kommer föreningen att anordna flera roliga aktiviteter. Kom gärna förbi och besök oss

Regnbågstältet
Torsdag 27 juni 10:00-16:00

Tillsammans med föreningen FPES kommer vi att ha ett tält inne på festivalområdet. Hos oss kan du göra din egen skylt till paraden, köpa regnbågsprylar, få information eller bara hänga tillsammans med oss.

Gå med oss i paraden!
Torsdag 27 juni ca 12:30

Samtling framför Viscariascenen

Kom och gå med oss i paraden under Kiruna Pride. Ta gärna med er skyltar och banderoller för en extra festlig och fin parad genom Kiruna. Vi har med oss härlig musik!

Regnbågshäng på Ungdomens hus
Torsdag 27 juni 17:00-21:00

Ålder: 13-25 år

Kom och häng med oss. Vi bjuder på pizza! Härligt umgänge, pyssel och musik kommer att finnas. Under kvällen kommer vi samla in idéer och önskemål kring en kommande mötesplats för hbtqi+ ungdomar. 

Tipsa gärna alla ungdomar du känner om denna aktivitet!

Träffen arrangeras i samarbete med Ungdomens hus i Kiruna med stöd från MUCF.

Keiino
Torsdag 27 juni 19.30

Presenteras i samarbete med: Region Norrbotten.
Plats: Viscariascenen

Med en unik kombination av elektronisk pop, jojk, dansmusik och folkmelodier har den norska akten KEiiNO spridit kärlek, acceptans och glädje lika smittsamt som en ruskig förkylning. Nu är gruppen klara för Kirunafestivalen 2024.

De här är en grupp som vunnit en stor internationell publik de senaste åren. Från australienska Pridefestivaler, brittiska klubbar, tyska dansgolv och hela vägen ut till de norska stugorna. Trion består av den samiska rapparen Fred Buljo, sångaren Alexandra Rotan och stjärnan Tom Hugo. Med singeln ”Spirit In The Sky” kammade gruppen hem segern i norska melodifestivalen 2019. Trion har sedan släppt över 30 låtar som har strömmats över 160 miljoner gånger och vunnit i princip alla priser som en norsk musikartist kan vinna.

Tack vare ett samarbete med Region Norrbottens Pridesatsning kan vi nu ta dessa stjärnor till Kirunafestivalen. Missa inte detta – äntligen får vi lite regnbågsglamour, galen energi och samisk danspop till nya Kiruna!

Medlemsbrunch
Fredag 28 juni 12:00-13:30

Ålder: För alla 

Vi bjuder in till en härlig medlemsbrunch på restaurang Spill Saluhall & Eatery: https://spillmer.se

Det är helt kostnadsfritt att delta, RFSL Luleå och norra Norrbottens län bjuder samtliga medlemmar på brunchen. Ta gärna med en vän!

Är du inte medlem? Här kan du bli medlem: https://blimedlem.rfsl.se/s/?language=sv.

För dig som är under 25 är det gratis att vara medlem RFSL Ungdom och RFSL. Från och med året du fyller 26 år kostar det 100kr att vara medlem i RFSL. Har du begränsad ekonomi kan du bli medlem för 10 kr.

Anmäl dig här: https://forms.gle/WkRRabPMFq1bREwg9