Vi söker efter en ny medarbetare!

RFSL

Vill du vara med och skapa ett mer inkluderande Luleå? Är du initiativtagande och självgående? Sök tjänsten som Projektledare hos oss på RFSL Luleå och Norra Norrbottens län idag!

Om jobbet

Som projektledare hos oss ansvarar du för ett eller flera av de projekt som vi som förening driver. Det innebär att du ror projekten i hamn, från uppstart till uppföljning och stegen däremellan. Bland dina arbetsuppgifter ingår även samverkan med externa aktörer. I rollen förväntas du omvandla idéer till verklighet, utifrån fastställd budget och målbeskrivning.

Projekten som RFSL Luleå driver är bland andra Luleå Pride, Newcomers, Stolta Föräldrar, och Regnbågscafé för unga. Läs mer om våra event och projekt på vår hemsida.

Utöver detta ingår i din roll att:

  • ta fram underlag för nya projektidéer
  • skriva ansökningar, rapporteringar och följa upp verksamhet och projekt
  • anordna utbildningar/föreläsningar
  • utbilda i hbtqia+frågor, anti-diskriminering och angränsande ämnen
  • kommunicera och marknadsföra projekt, verksamhet och informationsspridning (t ex offentliga uttalanden)
  • kontakt med medlemmar, aktivister, volontärer och ideellt engagerade
  • bistå i föreningens övriga verksamhet

Om dig

För att vara aktuell i rollen som projektledare ser vi att du har en god kännedom om vårt community och personerna i communityts livsvillkor. Du har en god förmåga att kommunicera och anpassar din kommunikation efter mottagaren, såväl på svenska som på engelska. Du trivs i situationer där du talar inför grupper.

Vi tror att du har viss erfarenhet av att samordna, arrangera och planera social verksamhet eller liknande. Du har viss kompetens kring hbtqi-frågor och normkritik. Vi ser att du har B-körkort.

Vi ser det som mycket meriterande om du har erfarenhet av arbete i ideella organisationer, föreningsliv och/eller volontärarbete. Vi ser gärna att du har egna erfarenheter av hbtqi+ och /eller ett upparbetat kontaktnät inom hbtqi+ i Norrbotten.

Vi strävar efter att våra medarbetare ska avspegla den mångfald av identiteter och erfarenheter som finns i vårt community. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till en bred representation i arbetsgruppen.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsvillkor

Tjänsten är heltid och du utgår från våra lokaler i centrala Luleå där du arbetar nära verksamhetsledare, verksamhetsassistent och annan projektledare.

Arbetstiderna kan variera då verksamheten är målstyrd och kan inkludera kvällar och vissa helger. I övrigt har du möjlighet att anpassa tjänsten på ett relativt fritt sätt. Att finnas på plats i Luleå är viktigt, men möjlighet till viss distansarbete finns.

Sista ansökningsdag är 24e mars 2023. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan tillsättas innan annonseringens slut, så skicka in din ansökan med CV redan idag! Maila ditt CV till rekrytering@lulea.rfsl.se

På RFSL Luleå och norra Norrbottens län har vi kollektivavtal tillhörande Ideella och Idéburna Organisationer. 40 timmar arbetsvecka och friskvårdsbidrag.

Kontakt

För frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta Helena Carlsson, verksamhetsledare RFSL Luleå och Norra Norrbottens Län genom helena@lulea.rfsl.se.

Ansökan görs genom mail av ditt CV till rekrytering@lulea.rfsl.se.

Om oss

RFSL – Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter bildades 1950 och är därmed en av världens äldsta organisationer av sitt slag. RFSL har ett förbund och 34 lokala avdelningar runt om i landet med över 7 000 medlemmar.

RFSL arbetar för att homosexuella, bisexuella, transpersoner samt andra personer med queera uttryck och identiteter ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som andra. Arbetet för detta sker genom politisk påverkan, informationsarbete och sociala och stödjande verksamheter.

RFSL Luleå och norra Norrbottens län är en ideell förening och en avdelning inom den rikstäckande organisationen RFSL. Föreningen bildades 2011 och drivs av styrelse, anställda, aktivister och alla medlemmar.