Förtroendevalda

Om ossRFSLFoto: David Forsberg

RFSL Luleå och norra Norrbottens läns styrelse

Vi har en nyvald styrelse till föreningen. För närmare presentationer, se nedan.

Bakre raden från vänster: Tommi Kronqvist, Joakim Isaksson Markström, Katt Skarin.

Främre raden från vänster: Lena Engman, Sofia Furberg, Helena Carlsson

Joakim Isaksson Markström

Ordförande

25 år och jobbar till vardags på ett fackförbund. På fritiden driver han en HTBTQ+ klubb som heter klubb Chróma på Kafelino.
 
Joakim är med i RFSLs styrelse för att han vill vara med och förändra samt skapa en tryggare framtid för alla människor.
 
Vill skapa mötesplatser och utbilda för ett mer öppet Luleå och Norrbotten. Joakim kommer leda styrelsen med ett enormt driv men framför allt med mycket glädje.

Helena Carlsson

Kassör

helena@lulea.rfsl.se

De insatser Helena brinner mest för är dels stödet till individer genom trygga mötesplatser och enskilda samtal, och dels utbildningar för att skapa större kunskap och insikt hos människor i verksamheter och samhället i stort. Genom de insatserna tror hen att RFSL Luleå och norra Norrbottens län bäst påverkar allmänheten och förbättrar rättigheterna och livsvillkoren för hbtqia-personer i Norrbotten.

Helena har tidigare haft rollen som ordförande och kan i nuvarande styrelse bidra med erfarenheter sedan tidigare år och kunskap om RFSL som organisation. Utöver ekonomin arbetar Helena bland annat med utbildning och skolinformationer, och som styrelsens kontaktperson till föreningens anställda.

Hen vill också fortsätta göra föreningsarbetet enklare med digitala verktyg och verka för att arbetet ska vara hållbart för aktiva personer i verksamheten på sikt.

Lena Engman

Ledamot

Har varit styrelsemedlem i några år och fortsätter gärna att kämpa för människors lika värde oavsett ursprung och läggning. Bidrar gärna med att anordna träffar för medlemmar och övriga intresserade samt jobba med Luleå Pride.

Sofia Furberg

Ledamot

34 år. Inflyttad Luleåbo rötter i Skellefteå. Bor tillsammans med sambo på Bergnäset. Älskar att snickra, röra på sig och ha projekt igång. Spenderar gärna tid med familjen. 

Ser Luleå som staden att leva och åldras och vill att Luleå ska vara en plats för alla. Att ungdomar ska känna sig trygga och att valet att lämna Luleå ska vara för att något annat lockar och inte för att Luleå inte kan erbjuda trygga mötesplatser och nöje för människorna som bor här. Brinner för ungdomsfrågan och tror att det är där vi verkligen kan göra skillnad. 

Har varit styrelsemedlem senaste två åren, dessa har varit både roliga och lärorika. Har mer att ge och vill gärna fortsätta att göra Luleå både bättre och roligare! 

Vill fortsätta arbetet med ungdomar och vill att den mötesplats som skapat ska hållas vid liv. 

Sofia vill bidra med sin raka kommunikation, pålitlighet och idéer till styrelsen.
Vill att styrelsen tar uppdraget på allvar, men även att ha kul tillsammans vilket är något tidigare styrelse har lyckats bra med. 

Katt Skarin

Ledamot

Jobbar som fritidsledare på Ung i Luleå och är med i projektsamarbetet med RFSL “Regnbågscafe”. Är med i Galleri Lillasysters styrelse och brukar ibland jobba med Galleri Syster. 

Tommy Kronqvist

Ersättare

Vill sitta med i styrelsen för att vara med och förändra och skapa en tryggare framtid för alla människor. 
Vill vara med och skapa mötesplatser och hjälpa till att göra Luleå och Norrbotten mer inkluderande. Kommer att bidra med ett enormt driv och glädje till styrelsen.

Christian Walldén

Ersättare

Valberedning

Valberedningen är personen/personerna som under året tar emot intresseanmälningar och tillfrågar personer om de vill vara med i styrelsen. Efter att ha intervjuat/pratat med personer om styrelseuppdraget, så lägger valberedningen fram ett förslag på ny styrelse till årsmötet.

Föreningens valberedning är

Jill Nordberg

Mariana Vnuk

Vid frågor om uppdrag som förtroendevald eller för att anmäla ditt intresseanmälningar för förtroendeuppdrag kan du maila valberedningen@lulea.rfsl.se

Du kan också nominera/föreslå någon till ett uppdrag inför nästa år.

Revisor

Föreningen har revisorsbyrån Grant Thornton som revisor.

Förtroendevalda

Förtroendevalda, dvs styrelse, valberedning och revisorer, väljs av alla närvarande medlemmar på föreningens årsmöte.