Du & RFSL Luleå och norra Norrbottens län

Om ossRFSL

RFSL Luleå och norra Norrbottens län är en ideell förening som tillhör det rikstäckande förbundet RFSL.

RFSL bildades 1950 och är därmed en av världens äldsta organisationer av sitt slag. RFSL har 37 lokala avdelningar runtom i landet och cirka 7 287 medlemmar (2016). RFSLs fullständiga namn var från början Riksförbundet för sexuellt likaberättigande, men sedan 2014 är namnet RFSL – Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter.

RFSL arbetar för att homosexuella, bisexuella, transpersoner samt andra personer med queera uttryck och identiteter ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som andra. Arbetet för detta sker genom politiskt påverkan, informationsarbete och sociala och stödjande verksamheter.

RFSL Luleå och norra Norrbottens län bildades 2011 och drivs av styrelse, anställda, aktivister och alla medlemmar. Här på vår hemsida finner du information om vad den lokala föreningen RFSL Luleå och norra Norrbottens län gör i länet, vad som tidigare har gjorts och om aktuella aktiviteter.

Du och RFSL Luleå och norra Norrbottens län

RFSL Luleå och norra Norrbottens län utgörs av alla sina medlemmar.

Som medlem kan du vara med och påverka vad avdelningen ska jobba med; kom med idéer, håll i egna projekt, hjälp andra med deras idéer, framför allt kom och delta på våra medlemsmöten och aktiviteter!

Tillsammans kan vi göra mer, välkommen!