Organisationen

Om ossRFSL

RFSL – Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter bildades 1950 och är därmed en av världens äldsta organisationer av sitt slag. RFSL har ett förbund och 34 lokala avdelningar runtom i landet med över 7 000 medlemmar.

RFSL arbetar för att homosexuella, bisexuella, transpersoner samt andra personer med queera uttryck och identiteter ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som andra. Arbetet för detta sker genom politiskt påverkan, informationsarbete och sociala och stödjande verksamheter.

RFSL Luleå och norra Norrbottens län är en ideell förening och en avdelning inom den rikstäckande organisationen RFSL. Föreningen bildades 2011 och drivs av styrelse, anställda, aktivister och alla medlemmar. Fler avdelningar.

RFSL Ungdom – Ungdomsförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter har sex lokala avdelningar och fem aktivistgrupper runt om i Sverige.

Ungdomsförbundet arbetar utifrån queera förhållningssätt med och för ungdomar som bryter mot normer gällande sexualitet, kön och/eller könskaraktäristika.

RFSL Ungdom Luleå är en lokal avdelning som för stunden agerar både som distrikt och en aktivistgrupp inom RFSL Ungdom. Fler distrikt & aktivistgrupper.