PRESSMEDDELANDE

RFSL

Pajala 3 maj 2023


RFSL Luleå och norra Norrbottens län meddelar med sorg i hjärtat att Tornedalen Pride 2023 tyvärr måste ställas in. Beslutet har fattats efter att vår förening inte har fått återkoppling i tid av Pajala kommun eller beviljat belopp som behövts för att genomföra festivalen.

Tornedalen Pride är en viktig händelse för hela regionen och en plattform för att lyfta fram frågor som rör HBTQIA+-personer. Det är en möjlighet för oss att visa vår stolthet och solidaritet med alla som kämpar för sin rätt att vara sig själva.

Det är med stor besvikelse som vi nu meddelar att festivalen inte kommer att äga rum i år. Vi har arbetat hårt för att få allt på plats, men utan det stöd vi behöver är det tyvärr inte möjligt att genomföra festivalen på ett säkert och hållbart sätt.

”Det var inte ett lätt beslut att ta men tyvärr går det inte att arrangera evenemanget under dessa förutsättningar. Jag hoppas den politiska makten i Pajala tar sig en ordentlig funderare, vill de verkligen vara med och förändra attityder då krävs det rejäl handlingskraft.” säger ordförande Joakim Isaksson Markström.

Vi vill tacka alla som har stöttat oss under planeringen och vi hoppas att Tornedalen Pride kan återvända starkare än någonsin nästa år. Vi kommer fortsätta kämpa för att göra Tornedalen till en trygg och inkluderande plats för alla människor, oavsett deras sexuella läggning eller könstillhörighet.

RFSL Luleå och norra Norrbottens län kommer den 28 juni att arrangera ett queert-häng på soltorget i Pajala för att kompensera det bortfall som Tornedalen Pride innebär. Mer information kommer närmre evenemanget.


För mer information, kontakta:
Joakim Isaksson Markström
Ordförande RFSL Luleå och norra Norrbottens län
E-post: ordforande@lulea.rfsl.se
Telefon: 072-541 40 09