WAD – World Aids Day

VerksamhetRFSL

Den 1:a december varje år är det World Aids Day då vi uppmärksammar hiv och aids för att arbeta emot stigma och för aktuell kunskap.

Medicinerna mot hiv har blivit mycket effektivare än de som fanns på 80-talet men många förlegade fördomar om hiv finns kvar. En person med välinställd hiv-medicin uppvisar omätbara nivåer av hiv. Behandlingen är så effektiv att den sänker virusnivån till noll. Med välbehandlad hiv överförs inte hiv vid samlag, även utan kondom. Risken för överföring av hiv är därför när personer inte känner till sin hiv-status eller möjligen om personer inte tar sina mediciner. Det här behöver fler bli medvetna om!

I samband med WAD 2020 anordnar RFSL Luleå och norra Norrbottens län en digital föreläsning med Axel Lilja, och visar ett inspelat författarsamtal med Peter Roth. Under december skickar vi även ut kondomer och glidmedel till dig som kontaktar oss med din adress.

‘Att leva med hiv idag’

Den digitala föreläsningen ‘Att leva med hiv idag’ med Axel Lilja anordnas i samarbete med Noaks Ark Luleå och hittas på LTU studenthälsans hemsida. Axel Lilja lever själv med hiv och har föreläst om hur det är att leva med hiv som ung i Sverige idag under flera år. https://www.ltu.se/student/Tjanster-och-service/Studenthalsan/Forelasningar/Filmer-och-forelasningar-om-halsa-1.197829

‘Livet, Hivet, Döden’

Ett författarsamtal med författaren Peter Roth. Samtalet spelades in för Umeå pride 2020: “Peter Roth ger en personlig berättelse om ett dödligt virus, ett dödligt missbruk och om kärleken till livet.” Vi lägger upp det på vår facebooksida i samband med WAD. Håll utkik!

Kondomer och glidmedel

Vill du få kondomer och glidmedel hemskickat till dig? Fyll i din adress i följande formulär, så skickar vi det till dig! https://forms.gle/nkg1QPNK7nwo6nja6

Dessa insatser kan vi göra med projektmedel från Folkhälsomyndigheten.