För transpersoner och närstående

Må braRFSL

Länkar till stödvägar för transpersoner och närstående.

Hand holding a paper sheet with transgender symbol and equal sign inside. Equality between genders concept over a crowded city street background. Sex rights as a metaphor of social issue.

Stödlinjen för transpersoner

Stödlinjen för transpersoner ger stöd till dig som utsatts för hot och våld av någon i din närhet eller sexuella övergrepp. Samtalet är gratis och syns inte på telefonräkningen. Det går inte att skicka sms till stödlinjen. Läs mer på stodlinjenfortranspersoner.se. Vid akuta händelser, ring 112.

020 – 55 00 00

Transformering.se

Transformering.se är sidan där RFSL Ungdom och RFSL sätter trans och könsidentitet i fokus. Här hittar du bland annat information om olika begrepp, rättigheter, relationer samt hur den könsbekräftande vården fungerar.

transformering.se

Transammans

Sveriges största sammanslutning för transpersoner och närstående. Transammans arbetar rikstäckande med att påverka, stödja och utbilda. Lokalföreningarna erbjuder tryggare mötesplatser för både transpersoner och närstående. 

norr@transammans.se (lokalt)
transammans.se (nationellt)

FPES

FPES är en förkortning av Full Personality Expression Sweden. Namnet innebär att man ska få ge uttryck för hela sin personlighet. Föreningen arbetar för alla som har en könsidentitet eller ett könsuttryck som skiljer sig från den traditionella samhällsnormen.

fpes.se


SEX SOM TRANS

En podd om sex, lust och relationer. Där du som lyssnare får följa med Mandy Rich på sin resa och där vi tillsammans får lära oss om våra gränser och kanske hittar vi nya sidor hos oss själva. Lustfyllda möten och samtal som både kan bekräfta och utmana fantasin.


Om du inte hittar det du söker eller tycker att något saknas på denna sida, kan du kontakta oss på lulea@rfsl.se.